Hvilke gratis Dash Wallets er de bedste på markedet?

- April 25, 2019

I denne artikel vil vi se nærmere på de forskellige Dash cryptowallets, der findes, samt hvilke wallets, der er de mest populære, sikrer og brugervenlige. Hvis du er usikker på hvad en cryptowallet er, så læs med her.

Hvilken Dash wallet, der passer bedst til dig, afhænger af hvad dit behov er.

Dash Software wallets

Software cryptowallets kan enten eksistere i online-form eller i form af et software program der downloades til din desktop/computer eller til din mobile enhed i form af en app. Nedenfor vil vi dog kun se på desktop eller mobil wallets.

Det der gør sig gældende for alle disse software wallets er, at de er fuldstændig gratis og blot kan downloades.

1. Jaxx (Mobil og Desktop)

En af de mest populære software wallets er Jaxx, der er udviklet af canadiske Decentral. Denne kan downloades både til desktop og til mobil og er en multi-kryptovaluta wallet, der udover Dash kan facilitere andre kryptovalutaer.

Jaxx er en såkaldt HD wallet – en forkortelse for “Hierarchical Deterministic” -, der kort fortalt sikrer din kryptobeholdning via en 12-ords backup seed key. Hverken denne seed key eller dine private keys opbevares på Jaxx’s servers, men opbevares derimod lokalt på din enhed og sikres igennem password og evt. facial recognition. Du har således ved Jaxx fuld kontrol over dine private keys, og du kan eksportere/importere dem hvornår det end kræves.

Interface er ganske brugernem til at sende og modtage transaktioner og der er tale om en meget aktiv development community.

OBS: Jaxx tillader ikke udnyttelse af InstantSend og PrivateSend funktionerne af Dash.

2. Dash Core (Desktop Wallet) 

Dash Core er den officielle desktop Dash wallet, som udbydes af selve udviklerne bag Dash og som har fuld funktionalitet i forhold til hvad Dash kryptovalutaen giver mulighed for. Du kan således anvende PrivateSend og InstantSend-funktionerne og herudover inkluderer den Governance og Masternode management. Hvis du vil vide mere om hvad disse funktioner tilbyder, så læs med her.

Dash Core forbinder din computer med hele Dash-blockchainen, hvorfor den kræver meget plads på din computer og den kan også være lang tid om at synkronisere. Til gengæld har du fuld adgang til din Dash beholdning, sikret via private keys, og uden krav om ID eller verifikation.

3. Coinomi (Mobil) 

Coinomi er en anden populær multi-kryptovaluta software wallet, der understøtter over 70 forskellige kryptovalutaer. Den findes i øjeblikket kun til mobil Android, om end IOS support kommer snart.

Ligesom Jaxx har du fuld kontrol over dine private keys, som sikres igennem seed keys. Herudover har Coinomi en god balance mellem sikkerhed og user interface, der gør det overskueligt og nemt at administrere transaktioner.

OBS: Coinomi tillader ikke udnyttelse af InstantSend og PrivateSend funktionerne.

4. Exodus (Desktop Wallet)

Exodus kan kun downloades til din desktop og understøtter op mod 100 forskellige kryptovalutaer.

Brugerinterface er ganske simpel og Exodus har en ganske klar og tydelig oversigt over de forskellige kryptobeholdninger, du har.

På lige fod med Jaxx sikres dine private keys via et 12-word recovery phrase. Det anbefales at du tager en back-up af din seed key.

Herudover går Exodus meget op i privatbeskyttelse og de opbevarer således ingen personlige oplysninger om dig, herunder ikke engang din e-mail addresse, medmindre du ønsker at få backup-link på e-mail. Exodus kræver ingen ID eller verifikation for at anvende den.

OBS: Exodus tillader ikke brugen af InstantSend og PrivateSend funktionerne.

Hardware wallets (ikke-gratis) 

Hvis du i stedet kunne være interesseret i en hardware-wallet, der generelt tilbyder en højere sikkerhed end software wallets, idet dine private keys opbevares offline på en ekstern enhed, så er de mest populære hardware-wallets LedgerNano S eller Trezor.

Du kan købe din Trezor her.

Ledger Nano kan købes her.

Har du allerede en af nævnte hardware wallets, men er i tvivl om opsætning heraf, så tjek enten vores guide til opsætning af Trezor eller vores guide til opsætning af LedgerNano.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>