Guide til opsætning af Ledger Nano S med Dash

- March 28, 2019

I denne artikel vil du kunne læse en step-by-step guide til, hvordan du sætter din Ledger Nano S (eller Ledger Nano X) op med din Dash-beholdning.

Ledger Nano er en hardware wallet (”cold wallet”), hvilket betyder at dine nøgler opbevares offline på en fysisk USB-enhed, altså din Ledger Nano-enhed. Disse cold wallets står i modsætning til “hot wallets” som er software wallets, der enten ligger lokalt på din computer eller på en online server. Hvis du vil vide mere om hvad cryptowallets generelt er og hvilke typer der findes, så se med her.

Har du ikke en Ledger Nano S eller X endnu, så kan du købe en her på Ledger Shop.

Opsætningen til hvordan du kommer i gang med at bruge din Ledger Nano S eller X følger 4 simple steps.

Step 1: Download Ledger Live

Ledger Live fungerer som den grundlæggende manager software for din Ledger, der også inkluderer en onboarding-proces, der hjælper dig i gang med opsætningen af din nye Ledger Nano S.

Ledger Live er i udvikling og er i gang med at afløse den tidligere Ledger Manager, der var en Chrome udvidelse. Ledger Manager er nu en del af Ledger Live, se mere herom ved punkt 5.

Der er i øjeblikket også en app-version af Ledger Live til mobilen, men denne funktion er kun for Legder Nano X. Funktionen vil dog også blive tilgængelig for Ledger Nano S på et senere tidspunkt.

Download Ledger Live.

Step 2: Tilslutning og pinkode

For at tilslutte din Ledger Nano S til din computer, skal du simpelt bruge det USB-kabel du har fået med i din Ledger Nano pakke og indsætte det i henholdsvis computeren og din Ledger Nano S.

Når du har tilsluttet din Ledger Nano S korrekt, skal du vælge en pinkode ved at bruge de to knapper, der findes på din Ledger Nano S enhed.

Step 3: Recovery Phrase (back-up)

Efter pinkoden er indtastet korrekt, skal du opsætte din recovery phrase. Denne skal sikre at du altid vil kunne tilgå din kryptobeholdning i tilfælde af at du mister eller beskadiger din Ledger Nano S. Det er således en back-up funktion.

Den opsættes ved at din Ledger Nano S viser 24 ord på displayet. Disse 24 ord skal du skrive ned på dit recovery phrashe sheet (et lille hvidt papir), som du fik med i din pakke, da du købte din Ledger Nano S. Når du har skrevet alle 24 ord ned, skal du bekræfte ved at trykke på begge knapper samtidig på din Ledger Nano S. Herefter vil din Ledger Nano S vælge to tal mellem 1-24 og du skal så indtaste de to ord, der svarer til de to udvalgte tal for derved at bekræfte du har skrevet de rigtige ord ned.

Da det lille hvide papir med de 24 nedskrevne ord er din recovery phrase og således er afgørende for din krypto back-up skal du huske at gemme den et meget sikkert sted.

Step 4: Konfigurering af Ledger Live og Ledger Manager

Efter du har opsat din Ledger Nano S korrekt vil du i Ledger Live se følgende skærmbillede:

Herfra kan du åbne Ledger Manager og downloade Dash-app’en der tillader Ledger Live og din Ledger Nano S at administrere, herunder sende og modtage, Dash-kryptovaluta. I tilfælde af at din Ledger Nano S skal godkende programmet, skal du blot trykke på knappen til højre på din Ledger Nano S.

Efter du har installeret den relevante krypto-app mangler du blot at tilføje en Dash-konto til din portefølje.

Nu når du har fået sat din Ledger Nano S op, er du klar til at modtage og sende Dash. Dette kan du gøre ved at klikke på henholdsvis “send” og “receive” i menuen til venstre i Ledger Live.

Hvis du vil vide mere om hvor du kan købe Dash henne, så se med her.


Du kan også se denne YouTube video, der giver en god visuel guide til opsætning af din Ledger Nano S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>