Guide til opsætning af Trezor med Dash

- March 28, 2019

I denne artikel vil du kunne læse en step-by-step guide til, hvordan du sætter din Trezor op med din Dash-beholdning. Hvis du vil vide mere om hvad cryptowallets og private og public keys generelt er, og/eller hvilke typer wallets der findes, så læs med her.

Trezor er en hardware wallet (”cold wallet”), hvilket betyder at dine nøgler opbevares offline på en fysisk USB-enhed i modsætning til software wallets, der ligger som en software enten lokalt på din computer eller på en online server.

Trezor-enheden findes i to versioner og kan begge købes på Trezor Shop, herunder Trezor Model One og Trezor Model T .

Du kan også se en video på hvordan man opsætter Trezor Model T her:

Firmaet bag Trezor har også en wiki, hvor der ligger mange forskellige guides, herunder en wikiguide for opsætningen af Trezor.

Opsætningen til hvordan du kommer i gang med at bruge din Trezor følger 5 simple trin.

Step 1: Tilslut din Trezor til din computer

Det eneste du behøver for at tilslutte din Trezor til din computer er et USB-kabel, som følger med boksen du fik din Trezor fra. Du kan også anvende et Ledger Nano S kabel.

 

Step 2: Gå ind på trezor.io/start og download Trezor Bridge.

 Når din Trezor er tilsluttet din computer vil dens display lyse op med en besked om at du skal gå ind på trezor.io/start. Du burde gerne se nedenstående billede på din browser:

Efter du har valgt din model af Trezor, bliver du redirected til https://wallet.trezor.io. Denne vil fungere som din on-boarding process guide. Du skal starte med at downloade Trezor Bridge, en software, der faciliterer kommunikationen mellem din computer og din Trezor. Trezor Bridge-softwaren kører alene i baggrunden og kræver således ingen interaktion, men er ikke desto mindre nødvendig.

Når du succesfuldt har installeret Trezor Bridge skal du genopfriske siden og herefter vil den automatisk identificere din tilkoblede Trezor.

 Step 3: Download den seneste firmware for din Trezor

Når du har installeret Trezor Bridge og den har identificeret din Trezor, skal du installere den seneste firmware til din Trezor. Dette gøres ved at klikke på ”Install firmware”

Enhver Trezor bliver leveret uden noget pre-installeret firmware for at sikre at brugeren downloader den seneste firmware ved opsætningen af sin Trezor.

Når Firmwaren er installeret skal du afbryde forbindelsen mellem din Trezor og din computer for derefter at tilslutte den igen, således at din Trezor genstartes.

Step 4: Opsætning af Trezor Wallet

Når din Trezor er tilsluttet computeren igen, får du mulighed for at oprette en ny wallet “Create New Wallet”

Når din Trezor er færdig med set-up af din Trezor Wallet, vil du se nedenstående skærmbillede:

Hvis du har lyst, kan du her gennemse de forskellige funktioner ved Trezor Wallet ved at navigere med pilene til højre og venstre. Klik på “Continue to the wallet”, når du vil fortsætte.

Step 5: Opsætning af back-up

Du vil i toppen af https://wallet.trezor.io se beskeden om at din Trezor ikke er backed-up endnu. Klik på feltet “Create a back-up in 3 minutes” for at begynde.

Denne back-up skal sikre at du kan tilgå din kryptobeholdning i det tilfælde at du enten mister eller beskadiger din Trezor-enhed.

Med din Trezor pakke fik du to såkaldte “Recovery Seed Cards” der indeholder 24 felter. Når du begynder processen vil din Trezor vise 24 ord på dets display, ét ord af gangen. Hvert ord er tilnyttet et nummer mellem 1-24. Du skal skrive det viste ord ned på dit Recovery Seed Card ud for det korrekte nummer som vist på din Trezor, indtil alle 24 felter er udfyldt.

Vær opmærksom på at dit Recovery Seed Card med de 24 ord er din back-up, hvorfor vi på det kraftigste anbefaler at du opbevarer denne et sikkert sted og ikke tager billeder af den, uploader den eller på anden måde gør den tilgængelig online.

Når du er færdig med 24 ord og har tjekket at de alle stemmer overens med det angivne nummer, klikker du “continue” på computeren.

Step 6: Navngiv din Trezor 

Næste step er at navngive din Trezor. Dette kan være afgørende for at være sikker på at den Trezor du holder i hånden også er din eller hvis du har flere Trezors og vil kende forskel.

Angiv blot et navn og klik “Confirm to continue”.

Step 7: Opsætning af Trezor PIN

Næste trin er at oprette en PIN-kode til din Trezor. Du skal bekræfte på selve din Trezor-enhed at du vil opsætte PIN, hvorefter din Trezor vil vise en 3×3 matrix med i alt 9 tal. Disse tal skal du indtaste på computeren i samme felter.

 

Efter PIN-koden er bekræftet har du succesfuldt opsat din Trezor og du kan nu begynde at handle med kryptovaluta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>